Channel Development Manager


Ben jij een duizendpoot op het gebied van B2B, E-commerce en marketing en toon je graag initiatief? Dan hebben wij een leuke vacature voor jou!

Zanten is een technische groothandel, die opereert vanuit 5 vestigingen in Noord-Brabant en Limburg. We hebben een ontspannen familiecultuur en een sterke groeiambitie waaraan jij een bijdrage kunt leveren.

Over de functie
Voor ons hoofdkantoor in Veghel zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven B2B E-commerce manager. In nauwe samenwerking met onze sales afdeling draag je actief bij aan het doorlichten van de inkoopprocessen van de klant en kijk je hoe we deze kunnen optimaliseren met de diensten en producten van Zanten. Gezamenlijk werk je aan een uitbouw van het online succes in Nederland. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de omzet via de webshop. In samenwerking met de product owner probeer je het platform continu te verbeteren om aan de wensen van zowel de interne als externe klant te voldoen. Jij zet alles op alles om actieve ondersteuning te bieden bij implementaties, maar ook om voldoende draagvlak te creëren.
Jij draait je hand niet om voor complexe vraagstukken en voelt goed aan wat de organisatie nodig heeft.
Kortom, een veelzijdige en afwisselende baan met ruimte voor eigen creativiteit en inbreng. Je hebt in deze functie veel contact met collega’s zoals de productspecialisten, maar ook met onze leveranciers voor het opzetten en uitvoeren van marketingcampagnes en acties.

Taken
- Je bekijkt samen met de verkopers de inkoopprocessen van de klant en kijkt hoe we deze kunnen optimaliseren met onze diensten en producten.
- Als Channel Development Manager ben je verantwoordelijk voor de uitrol en omzet van ons nieuwe channel: de webshop. Het is jouw taak om de
interne klant te begeleiden tijdens de transitie van offline naar online.
- Je bent verantwoordelijk voor het Product management information systeem (PIM) en zorgt samen met je collega’s dat de juiste informatie in het
systeem en op de webshop staat.
- Je vormt een verbinding tussen product- en commerciële afdelingen om aanbiedingen en promoties te faciliteren.
- Je analyseert en verbetert de marketing activiteiten.
- Je biedt marketing ondersteuning voor alle Zanten vestigingen.
- Je schrijft teksten voor websites, nieuwsbrieven en blogs.

Functie eisen
- Je hebt minimaal een opleiding op HBO werk- en denkniveau.
- Je bent ondernemend, analytisch, een teamplayer, resultaatgericht en communicatief sterk.
- Je bent pro-actief en benut graag nieuwe kansen en mogelijkheden.
- Je hebt commerciële / E-commerce werkervaring in de b2b branche van minimaal 2 jaar.
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
- Je beschikt over de basiskennis SEO en SEA en Google Analytics.
- Je beschikt over een helikopter view om processen te overzien.

Wat bieden wij jou?
Door voortdurend te investeren in onze mensen willen we een gezond werkklimaat creëren, waarin ruimte is voor initiatieven, medezeggenschap, scholing en betrokkenheid. Verder bieden we jou:

- Een afwisselende en uitdagende baan bij het leukste familiebedrijf van Brabant, met een prettige, open en informele werksfeer.
- Ruimte voor eigen creatieve inbreng en vormgeving.
- Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
- Een passend salaris met bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Herken jij jezelf in dit profiel en ben je nieuwsgierig naar ons, stuur dan je CV en motivatie naar vacature@zanten.nl of kijk op onze website www.ipzanten.nl Voor vragen kun je contact opnemen met Tim Huijdts, 0413 34 85 49.