Commercieel verkoper binnendienst

Locatie: Weert

Ter versterking van onze afdeling Sales bij IP Zanten (vestiging Weert), zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega. In deze functie rapporteer je aan de Assistent-Vestigingsmanager.

IP Zanten is een technische groothandel, die door het samengaan met IP Duursma, opereert vanuit 16 vestigingen in Noord-, Oost-, Midden- en Zuid-Nederland. Op dit moment werken we met ruim 240 medewerkers aan de continuïteit van onze dienstverlening. We hebben een ontspannen familiecultuur en een sterke groeiambitie waaraan jij een bijdrage kunt leveren.


Functie-inhoud - Je onderhoudt en bouwt bestaande klanten verder uit; - Je genereert nieuwe business d.m.v. actieve acquisitie en netwerken in de markt; - Je verdiept je in de technische producten die wij aanbieden en weet de klant hier omtrent te adviseren en voor hen een passend voorstel te maken; - Samen met je collega`s behaal je de jaarlijkse gestelde doelstellingen; - Je bent een volwaardige gesprekspartner van de Inkoop/Technische-dienst en directie bij bedrijven; - Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van marketing- en verkoopplannen; - Je implementeert de met de klant gemaakte afspraken en waarborgt de continuïteit; - Je bent het commercieel aanspreekpunt vanaf het eerste contact met de klant tot de uitlevering.

Je profiel

- Je hebt een opleiding op minimaal mbo-niveau richting techniek/commercie; - Je beschikt over een redelijke technische product- en vakkennis; - Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal; - Kennis van het Office pakket is een pre; - Je bent bereid gerichte cursussen te volgen om je competenties verder te ontwikkelen; - Je bent probleemoplossend ingesteld en je hebt een flexibele houding; - Communicatief ben je sterken een echte teamplayer;  
Wat bieden wij jou?
Een afwisselende en uitdagende baan bij een leuk familiebedrijf, met een prettige, open en informele werksfeer. We bieden een passend salaris met bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor de Technische Groothandel. Bovendien heb je bij ons goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.


Herken jij jezelf in dit profiel en ben je nieuwsgierig naar ons, stuur dan je CV en motivatie naar vacature@zanten.nl of kijk op onze website www.ipzanten.nl.

Voor vragen kun je contact opnemen met Gino Wolter 06-51850309 of met Paul Lambers 06-20602863.